BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 June 2012

GET WELL SOON SAYANG :'/


Dear my online diary . 
Hari ni , atai balek rumah . 
Dye tak sihat dari semalam sebenarnye . aku salah .
salah sebab marahkan dye semalam . 
hmmm , maapkan b papa . .
bby minta maap sesgt .
hari ni dye balek , sebab dye rindu sgt kat aku :')
aku pon rindu sgt kat dye . even , baru seminggu tak jumpe .
tatw lah nape ktorg mcm ni .
tadi malam kitorg kejap . aku jumpe dye kat sg besa .
badan dye panas sangat . dye asek ckp dye oke je . 
tapi , aku ase panas sgt . hangat badan dye , aku dapat rase .
awak demam ni sayang , kenape la kua umah . 
kitorg jumpe tak lame . 
tapi cukop membhageakan aku dan dye . 
seronok yang amat sgt . rase mcm dpt ilgkan rindu seminggu . 
balek je rumah , macam biase .
dye mesti cerite hepy dye jumpe aku . 
everytime jumpe mesti macam tu .
sayang betol dye kat aku :')
aku online sambil text dgn dye .
tapi lame-lame , aku pasan yang dye mcm tak larat .
aku suruh dye rehat .
dye selalu nak dgn aku sampai tak pk kesihatan dye . 
sayang , take a good care of yourself dear .
jangan buat kalau tak mampu . 
kesihatan awak lagi penting .
dah ter stop mcg , tetibe dye mcg ag . 
tanpe bace , aku tauw yang dye akan cakap dye rindukan aku .
hmmm . sayang . . .
say seribu kali rindukan awak . .
saye suroh awak tdo . tapi , awak cakap yang bukan- bukan .
hmmm , awak buat saye menanges sayang . 
saye risaukan keadaan awak , kenape awak cakap bukan-bukan ni . 
ha sayang ?
jangan . . jangan cakap mcm tu lagi  . .
now , awak dah tdo .. 
saye tipu awak saye tdo sekali supaye awak tdo . 
maafkan saye . 


SAYANG , AWAK BAEK CEPAT-2 TAU , 

NANTI BBY MASAKKAN NI :)

awak suke ? :D

Thursday, 28 June 2012

23:40


Dear diary , 
HUARGGGHHHHH ! 
gadoh lagi seyhhh . haha . 
never mind laaa .
besok insyaallah akan oke :)
em . ary ni , aku rase mcm terpikir sendiri . 
dapat tak aku keja hale tuju yang aku rancang.
SEBAIK-2 PERANCANGAN , ADALAH RANCANGAN
ALLAH UNTUK HAMBANYA :)
siang tadi mase tgah dudok sorg-2 ,
sambel bersihkan pintu . tetibe terdetik kat hati kecik ni
macam mane satu hari aku ditinggalkan atai ? 
perlukah mengalah dengan takdir ?
tak . . selagi kite masih bernafas , 
perjuangan masih perlu diteroskan . kan ?
emm . mungkin sekarang kite seronok dgn 
hidup yang sentiase melalaikan . tapi 
ALLAH MAHA BERKUASA 
kalau dye nak tarek segale pinjaman yang diberi 
sekelp mate , pffffftttt ~ hilang semua kurniaan DIA . 
sebagai pasangan kekasih yang tak mempunyai ikatan , 
mestila mcm mcm godaan yang mendatangkan . 
IBU CAKAP ,
naluri bercinta tu akan tiba kat sesiape bile dah tibe masenye .
janji , kite kene pandai kawal diri . hmmm :')
yea . .  betol cakap ibu .
rase tu mang tak dapat di halang . 
dulu , sebelum aku berhijab . 
aku selalu pk , kalau aku pakai tudung , tapi buat maksiat . 
nak buat ape kan ?
tapi sekarang , aku dah jumpe jawapannye . 
BUKAK AURAT DAN MELAKUKAN MAKSIAT 
ADALAH DUA PERKARA YANG BERBEZA .
jadi , bila aku dah pakai tudung , lepaslah dosa buka aurat .
bukan nak cakap boleh buat maksiat dgn pakai tudung , tapi 
sekurang-2nya kate kate tu meyaken kan aku untuk berhijab :)
emm . den . .  pergi lagi jauh aku pk .
umur semakin meningkat . . perjalanan aku dgn atai masih jauh.
banyak lagi peringkat yang ktorg kene hadapi .
teringat pulak kate kate ,
USTAZ DON DANIYAL 
mase datang poli aku arytu .
dye cakap , kalau kite ade org yang kite syg ,
dan hati kite ni kuat nak berubah .
kenape perlu tggalkan org yg kite syg dgn alasan nak berubah 
sedangkan kite boleh ajak dye berubah same same dgn kite :)
yea , untuk membuat satu perubahan , .
bukan senang . . banyak dugaan yang akan dtg . 
em , tapi tetap kene cube . 
mungkin sekarang , aku dgn atai belum lagi berjaye .
tapi aku berharap sangat dye akan jadi imam yang baik untuk aku .
suatu hari nanti . .
dye akan bimbing aku kearah yang lebih diredhai . .
bukan cakap kosong , 
aku selalu cakap kat dye pasal ni . 
saye tauw awak boleh jadi ape yang saye nak sayang .


MENGIMAMKAN SOLAT  DAN KEHIDUPAN SAYE 

KEARAH YANG LEBIH DIREDHAI , 



harap-harap kite masih diberi peluang untuk melaksanekan semua tu . :')

 SAYE HARAP , AWAK ORANGNYE :')

Tuesday, 26 June 2012

MINAT BARU , DIKONGSI BERSAMA ;)

hey3 ! rajen pulak aku mengupdate blog skang .
huhu . bukan ape , bila gadoh aku ase agy bez kot update blog ni .
dari taip mcg panjang-2 gado-2 . haiiiihhhhh
FORGET ABOUT IT
HAHAHHAAHAH
new story huh ? yup ! nak cerite pasal . . .  
CAMERA 
act, kami tak sengaje pon nak beli kamera sesame
haaa . memule , aku cakap at dye nak beli tab nanti.
sebab aku ade jumpe page yang jual tab murah-2.
it doesnt matter la made in mane , 
janji dapat ape yang aku nak . huhu ,
harge mampu milik ! 
tetibe
DYE PON CAKAP NAK GAK :/
sebok je kauuu sayangss . 
den , aku batalkan niat aku nak beli tab sebab
dye dah nak beli tab .
cadangnye bia aku beli kemera la kan 
SO , BOLEH TUKA-2 .
lepas tu nak jdikan cerita ,
aku cerita la kat dia yang aku ade jumpe satu page 
pasal kmera neyhhh , dye bukak sekalii ......
PAPA PON NAK KAMERA GAK A !
adehhhhh , geram pulak aty ni . 
mase tu aku tak dapat duet agy , 
dye je yang baru dapat duet . 
TAPI , DYE NAK KONGSI KESERONOKAN BERSAME .
DYE GUNE DUET DYE DULU :D


inilah kmeranye .

Thursday, 21 June 2012

BIARLAH :')

haiii . lame dah tak update blog ney .
bersawang , berhabuk . tak tahu lah ape ber lagi yang ade .

hmm . NAK TAHU ?

ktorang gadoh . lately ni selalu sangat gadoh .
SELALU YANG AMAT SANGAT
give up ? hampir . . 
tapi , dia takkan penah lepaskan aku 
walaupun dah banyakk kali aku minta dilepaskan .
dia ckp , kalau gadoh mcm skg ni , mang HURT .
tapi dia taknak lagi HURT , bila dia kene HILANG aku .
dia selalu mintak aku jangan TINGGLAKAN dia .
yea... aku tak penah ade aty nak TINGGALKAN dia . 
tapi lelah dgn keadaan yang hari-2 mcm ni . 
aku tahu aku tak SEMPURNA untok dia .
aku banyak KEKURANGAN dari gal-2 laen . 
yang selalu MELENGKAPKAN kekurangan aku , adalah DYE . 
hmmm :') aku ni memang seorang yang DEGIL , KERAS KEPALE , 
EGO , TAK SUKA DGA ORG MEMBEBEL . 
tatw lahh nape . . meby sebab aku memang MANJE dgn family aku .
aku tauw dia penad dgn SEMUA ni , tapi dia nak gak BERTAHAN .
aku tauw dia sayang sangat dengan love ni ,
tapi aku TAK KUAT .
aku selalu sdeh kalau gadoh .
bile gadoh , aku TAK PERNAH mengalah .
even aku rindu macam mane sekalipon . itu adalah AKU .
hmm . aku egt aryni  SERONOK.

tapi TAK . bile aku bangun pagi , aku tgok FB .

hmm , dia cakap aku tak terima dia SEADENYE . 
dah DUA TAHUN lebih , patutnye soal TERIMA OR TAK
dah lame DIPERSOALKAN dari dulu . bukan SEKARANG .
tak tahu lahh , bila gadoh . KESALAHAN aku dapat disenaraikan .
hahax XD . aku takkan cakap pape , aku bia je . 
heyyyy , ACT , aku mang salu couple dua tahun je . pato PUTUS
hahax ! ntah , mcm-2 alasan . tgok la dgn dia kali ni mcm mane .
SEMUA SALAH AKU :(
kalau dia boleh bertahan dgn aku sampai tahun ketiga ,
mang la aku nak kawen dgn dia je .
SEKARANG NI , aku tak mcg dgn dia .
mcm biase , BIARLAHH . 
aku mang macam ni , macam ni dan mang macam ni . 

ANDAI KATE ,

awak terbaca entry ni .
saye nak gtauw yang saye 

RINDUKAN AWAK SANGAT-SANGAT . 

tapi . . let it be :)

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon