BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 21 October 2013

lama dah ~

assalamualaikum vv.b.t
haiiii ~
lama dah . lama sangat dah .
hmp . apa entah yang lama kan .
aku oke , aku kuat .
takda apa yang perlu aku tangiskan melainkan dosa aku.
hari ni . gaduh .
dengan atai lah . sedih ?
takkk . aku oke . aku kuat.
marah ?
mungkin . sedikit . tapi tak banyak .
tengah baring dan
 menonton gelanggang raja lavvak 7 yang berulang kali ditayang di astro.
masih belum ada peningkatan untuk itu .
takpa astro sikit- sikit. 
kenapa gaduh ? aku komen komen dengan lelaki dekat fb.
siapa ? kavvan sekolah aku dulu . ya lah , salah aku jugak . 
aku persoalkan dia message dengan perempuan lain.
perempuan mana ? entah . dia jual barang motor dengan budak tu .
aku pun tak tahu lah .
lebih kepada sedih mungkin . dia tak share langsung dia nak meniaga ke apa.
yalah , siapalah aku 
aku kecevva sebab ni .

hmm . aku selalu share dengan dia dulu kalau aku buat pape .
tapi tak sangka pulak dia tak macam tu .
dia tak share , dia tak cerita . aku tanya dia siapa aku . dia tak javvab ,
tak apa lah , aku oke . aku kuat . 
kau tahu tak macam mana rasa 
bila kau rasa kau bukan yang utama pada org yang kau utamakan ?
apa lah sangat kan bende mcm tu pun nak kecoh .
ya lah , apa lah hak aku . dah dia taknak share .
sedih hati ni . tapi tak apa lah .

gaduh lama sikit , 
aku tunggu dia ajak keluar makan .
macam biasa .
 ego tak mudah biarkan aku mengalah vvalaupun aku nak sangat pergi jumpa dia .
minyak ada . cukup untuk pergi balik sg.besar.
tapi itulah alasan yang aku bagi .
hmm , entahlah .
banyak kali dia tanya nak makan kat sana ke apa ke .
tapi aku tanya dia balik ,
avvak nak apa sebenarnya . dia javvab tak ada apa .
oke , tak apa lah .
padahal , kalau sekali dia javvab nak avvak je . 
mesti aku gerak je terus . 
tauvv tak aku dah iron baju semua nak kua jumpa dia malam ni .
tak apa lah . em . 
kau tahu tak ezha sayang.


hmm , tak apa lah . aku oke , aku kuat . goodnight .






Sunday, 21 July 2013

hati merajuk .


assalamualaikum w.b.t
hye peeps !
yeah , i'm not feeling well right now.
bad flu , fever , period pain , headache plus heartache
yeaa , H E A R T A C H E .
poor me right ? haha . no lah . i'm just fine . 
haih , yaaa ~ perhaps . i wish i'm just fine . 
hari sabtu hari tu , atai tolong cat rumah .
oh man ! mesti la seronok gila 
macam nak lari satu bangunan -_-
*oke , ayat saja nak dramatik*
meyh nak share gamba sikit , 
well ktorg ni memang pantang lepa sikit dengan kamera . 

if he is my brother , he will be my bestfriend too :)

being cruel doesnt mean i dont love him :p
he's wearing sarong and kupiah ayah




ini lah di antara gamba nya . haha 
annoying ? tak suka ?
WHO CARES ?
miahahahaha .
sabtu pagi tu sampai tengah hari tu mengecat je .
rencananya , petang tu nak keluar pergi cari baju raya la kan .
unfortunantely , aku demam teruk sampai tak boleh bangun .
lepas tu , tangguh la lagi plan nak beli baju raya tu .
aku rasa besok pagi mungkin aku dah oke kalau setakat nak g sg.besa 
pagi tu bangun bangun , tak berapa sihat pun lagi 
cergaskanla gak badan ni 
aku gigihkan la pergi mandi , iron baju nak keluar semua .
bila aku tgok fon yang dah beratus kali aku tekan untuk kejutkan atai.
message dari dia takde langsung .
langsung ok langsung 
hm , masa memula tu memang ngamuk sakan la . 
tapi lepas je dia dah bangun minta maaf semua tu. 
aku tak tahu kenapa hati aku merajuk sangat,
nak cakap marah tak macam marah,
sedih pun tak jugak,
geram ? ntah la ..
tak tauw nak cakap mcm mana .
until now , still lagi membeku je . 
mcg pun sepatah dua je la .
relay mana yang tak dilanda badai kan ? 
*ecewahh . haha
biarkan lah hati ni rehat dulu kan ?
kalau still ada untuk dia , ada la :')


Sunday, 7 July 2013

hey you ! hey you !

assalamualaikum w.b.t
Phuuuhhhhh ! bersawang blog ni . 
lame beno tak menghapdatenyea ,
ate , busy bebenau nye la sekaghang ni . tdo pon awei .
tak sempat nak jengah ke sini ha . 
ni ler baru ade mase sikit . tu pun jap lagi teman nak tdoq .

oke lah , cukup - cukup lah intro.haha
mana nak start ea ,
lame sgt tak update blog ni , sampai banyak sangat cerita .
tak tauw nak cerita yang mana satu .
lalalalalala~

Starting from 17.june.2013
aku jadi budak praktikal dekat 
HOSPITAL TANJUNG KARANG,SELANGOR
TADAAAAAAA !
there are soooo many people ask me , 
why hospital ? nursing ke ?
same mcm ibu ? takkan ko jadi doktor kott -.-
*apesal ? muka aku ni tak layak sangat ke nak amek medic ?*
choi punya mulut , sembur dengan deoderant baru kau tahu ya.
For those yang tak tahu , 
saya seorang pelajar jurusan
MEDICAL ELECTRONIC ENGINEERING.
where should i go instead of hospital ?
so , disinilah saya berada sekarang . 
doing my practical and staying with my parents 
and yea , this is my first time . duduk lama dengan parents .
 since secondary school , tak pernah duduk lama dekat rumah.
dari form one sampai form five stay kat hostel ,
den habes sekolah masuk PLKN .
tak sampai bape bulan , dah masuk POLI pulak . 
Hm , Practical ?
So far so good . 
its a new experience fer me . yeah , seriously .
Meninjau cara orang bekerja dalam bidang yang aku amek ni ,
Tambah ilmu , tak banyak sikit pon jadi lah . kan ?
*better than nothing.
nanti senang-senang aku masukkan cerita pasal machine kat hospital ni eh .
bergaul dengan orang baru , cara baru , pengurusan masa semua baru .
tapi ibu cakap , tu lah proses belajar.
kite kene sabar and try to adapt dengan semua benda.
"Dunia sekarang tiada pilihan , 
samaada kita bersaing atau di tinggalkan di belakang"
pejam celik pejam celik , besok dah masuk minggu ke empat dah 
and i have 16 weeks more to go , 
Its okay .
Since aku ta rasa lagi tekanan yang tinggi praktikal kat sini , 
everything will be fine , In Shaa Allah :)

 M.I.N.E

eh , tetiba ade pulak gamba dye ni kan ? haha 
well , i'm never forget about him <3
He is the ONLY one yang aku ada .
tempat mengeluh , mengadu , menangis , bercerita , berangan ,
bergaduh , bertepuk tampar dan bermacam ber lagi lah .
He Is Not My Everything But 
He Can Be Anything For Me :)
bila dah praktikal kat sini , semestinya la jauh .
tapi Alhamdulillah ,setakat ni semua berjalan lancar.
Tiap minggu dia balek . Dari hari khamis sampai ahad .
jadi , kami still dapat jumpa dan spend time sama-sama :D

oke , almost 10 pm .
ibu suruh ready nak tidur . tak dapat nak taip panjang panjang lagi .
ada masa aku update lagi. 
SELAMAT MALAM 








Wednesday, 12 June 2013

bergantung harap


assalamualaikum w.b.t
hey there , lama tak mengupdate blog ni. 
kekangan masa ? no lah . free jea 
hari-hari rutin sama.
mengemas kemas berkemas sekemas kemasnya
*seriously,fulltime housewife bukan cita-cita aku.
salute la mana-mana ibu atau wife yang jadi housewife tu,
bukan senang.banyak gila keje kene buat-.-
oke , where should i start the story yea . 
hm , nampak kan gamba yang tertera diatas.
yup,exactly!that was my status.
ko terase ? serve you right .
aku tak kisah langsung kalau orang mintak tolong.
apa-apa yang aku boleh tolong,aku tolong wey.
tapi jangan lah sampai kau pijak kepala.
ini tak , time susah la ko nak ngaku sibling bagai.puih!
cukup dah aku merase semua tu.
But for this entry and the status , 
its not for my firends actually.
its about ayah .. hmm
haihh , baru aku tahu mane datangnya 
 sikap suka membantu orang yang suka pijak kepala aku ni.
yea , ayah . im so worry bowt him right now.
and same goes to my eldest sista .
because of what ?
because of these kind of people yang suka amek kesempatan.
it doesnt matter lah kau sibling ke , bff ke ,
 fbf ke *(facebook's friends) or ape ape jelah.
PLEASE STOP IT .
ko tauw tak ko sedang menyusahkan hati ramai pihak.
lemme begin ,
ayah aku seorang yang baik hati,sangat penyaba,penyayang,
tak kedekut dan selalu ditipu-.-
why ? sebab dye punya hati yang baik tu lah .
orang pijak pale , amek kesempatan , hiyyy .
satu hari tu,ayah dapat call dari makcik.
dia call pagi-pagi buta , den nanges nanges minta tolong kat ayah.
minta tolong supaya ayah datang shah alam dan dengar masalah dia.
disebabkan ayah memang selalu menjaga hati adik beradik dia.
*walaupun hati ayah TAK PERNAH dijaga
dia pergilah bertolak kesana.aku pon mamai masa ayah pegy tu. 
padahal,semalamnye ayah baru balik dari kampung.
memang macam tak jauh,tapi kalau dah usia lebih dari separuh abad. 
mestila dye penat memandu kan . sorang pulak tu .
ibu pulak kene keje.
hmm , aku bangun tdo mcm biase . 
"kemas kemas kemas kemas kemas"
pastu petang pun ibu balek.
ibu pon cite lah yang ayah pegi rumah makcik, 
sebab ada hal yang nak diuruskan.
di pendekkan cerita, 
makcik aku pinjam dekat along
berapa amountnya aku pon tak pasti.
dia pinjam untuk melabur kononnya dengan 
salah satu syarikat yang bagi dia offer dari mana ?
dekat mana lagi laman sosial paling popular tu , facebook -,-
dua orang makcik aku yang terlibat,
sorang jurutera dan sorang manager bank
*disini aku ingin menekankan bahawa 
aku tak berbangga dengan kerjaya dorang
tade kene mengena dengan aku pon
cuma , aku terpikir kenapa fikiran 
seorang jurutera dan seorang pengurus bank 
jadi begitu cetek untuk buat bende bende bodoh macam tu.
Ya Allah , bahana bertuhankan harta dalam hidup ni.
tak cukup dengan apa yang ada,di cekau nye sampai makan diri.
and ayah pergi ke rumah makcik pon tak dapat nak selesaikan apa-apa.
family aku bukan orang kaya,orang senang atau orang berada,
tapi untuk kebahagiaan kami in shaa Allah mencukupi.
ayah pergilah rumah makcik tu dengan dua orang lagi adik beradiknye.
mcm aku cakap tadi,memang tak dapat nak selesaikan apa-apa.
jumlah yang besa kalau tak silap aku,
kumpol la brape banyak adik beradik pon
tak jadi ape sayang
dan dia balik semula ke rumah kami pada petangnya 
walaupun tak menyelesaikan apa-apa,
aku ingat masalah tu boleh didiamkan je , ayah bercerita dengan ibu.
aku tak masok campo sekali sebb hati aku rase sakit sgt,
dorang tak penah pedulikan ayah,tapi bila susah.
ayah jugak yang di carikk ! huh ! 
den , tetiba hari ni ayah dapat call lagi.
drama yang same . ayah pergi lagi ke sana dengan harapan apa 
aku sendiri tak tahu.dia cuma tak boleh denga orang menghadapi kesusahan.
seboleh-bolehnya dia nak tolong walaupun dia tak terdaya.
tapi hari ni , aku risau ayah pergi sana.
along tu dah dua hari berturut-turut datang umah makcik.
anak mana yang tak risau , walaupun rasa geram tu menyelubungi
minta-minta ayah tak diapa-apa kan.
Allah , tolong selamatkan ayah kami :')

Friday, 31 May 2013

kesungguhan yang melampau .

assalamualaikum w.b.t
tajuk : kesungguhan yang melampau.
K E N A P A
sebelum tu , mari kita mengupas apa maksud kesungguhan

Definisi kesungguhan :
suatu sikap yang di ambil dan di terapkan dalam melakukan 
suatu hal semaksimal mungkin. Kesungguhan adalah kombinasi dari kebulatan tekad,
 kemaksimalan usaha dan keikhlasan tawakal.

aku percaya ramai yang faham dengan maksud kesungguhan tu.
oke , tajuk kali ni memang pasal aku. 
K E S U N G G U H A N  Y A N G
M E LA M P A U
yeah , memang aku . sangat-sangat betol dengan aku.
but not fer study , hahahah . 
*kesungguhan yang tak berfaedah*
you know why ? 
sebab aku suka buat sesuatu tu dengan bersungguh-sungguh
tak kira la apa bende pon janji bende tu mendatang kan 
keseronokan , kegembiraan dan kepuasan
*nampak tak betapa tak berfaedah*
mungkin kadang-kadang kesungguhan aku ni 
mendatangkan masalah pada diri aku sendiri,
bayangkanlah ~~~~~
ko dah plan itu ini itu ini itu ini ,
sekali kesungguhan kau tu ibarat layang-layang diputuskan tali je .
pfffftttt ~ terbanggggggg .
on that time , segala perasaan dan anasir jahat akan menyelinap masok
masa tu la kau akan ada beberapa rasa mcm ni tw :
1.eish orang laen taknak pun,
2.ko je yang beriye-iye
3.mesti orang cakap ish ade je dye ni
4.semua tak endah.

wey mek , orang takde suroh pon kau buat .daaaaa~
haha , tu la aku . semua nak semangat je sampai orang lain pon boleh rimas.
i'm keep planing this and this , 
yeah , this is me . 
i;m never put the blame on you guys 
*mcm lagu kan.haha
tu la , aku pun tak faham dengan diri aku kadang-kadang.
but happy to be me yang bersemangat 
*badan juga semangat 
 minta maaf sangat-sangat kalau perangai aku 
merimaskan korang ye sayong-sayong <3
Inilah salah satu kelemahan aku :')





Friday, 17 May 2013

bahasa si atai .

assalamualaikum w.b.t
hari ni nak merepek sikit pasal 
buah hati pengarang jantung hempedu limpa buah pinggang saya ni 
*ecewah ! 
BAHASA SI ATAI.
well , saje-saje nak kongsi cara atai bercinta . haha
mane la tuw same dengan partner,abang,ayah ataupun atuk korang.huu
em ! lelaki jarang kan berterus terang.suka kias-kias.
Tapi kalau dah faham dengan pasangan,
in shaa Allah,
macam mana dye kias pun mesti boleh faham punya!

sebagai contoh kiasan yang atai selalu buat atau cakap .

1.Kalau dia cakap 
 "KO SOSIAL YE MEK"
  Maknanya 
 dia tengah tak suka tengok aku melayan lelaki lain,
sama ada komen-komen atau apa cara sekali pon 
walaupun dalam laman sosial.
dan dia cuba berlagak tenang dengan mengeluarkan statement mcm tu.

2.Kalau dia cakap
"TAK NAK LAH BENDE NI,BUKAN CANTIK PON"
Maknanya
dialog ni dia selalu cakap bila 
dia ternampak something yang dia suka dan nak beli.
tapi,bila dia teringat yang dia nak belikan something untuk aku
mesti dia cakap mcm tu.
supaya duit tu dia boleh belanja ape yang aku nak
hmm , memang sweet . tapi   
*aku tak brape suka sgt dialog ni*

3.Kalau dia cakap
"KAN SAYA CAKAP CANTIK JE"
Maknanya
bende tu takde lah nampak cantik sangat dekat mata dia
mcm ala-ala je.dia cakap suka terbahagi kepada dua.
pertama,suka sangat-sangat.
kedua,suka yang biasa-biasa tak teruja pon
kalau dialog di atas terkeluar maknanya , suka yang kedua lah
*selalu jadi bila aku memperagakan baju baru -_-"

4.Kalau dia cakap
"PAKAI LA MCM NI-MCM NI"
Maknanya
aku kene usahakan something utntuk pakai mcm yang dia nak.
bila dia dah cakap memang betol la dia nak tgok
walaupun aku ni bambam -.-
*bende yang tak dapat di sangkal
lagipun , aku suka pakai apa yang dia suka.
ngade-ngade ? suka hati lah . haha

5.Kalau dia cakap
"JIMAT-JIMAT SIKIT SAYANG"
Maknanya
aku dah beli barang dengan terlalu boros
sampai dia kene marah kadang-kadang
dan dia tahu lah tu sebenanye dah lebih limit aku
yang bahawasanya aku takkan ada duit blanja lepas shopping
*tapi tak pernah jalan pon nasihat beliau (^.^)V

6.Kalau dia buat 
"TIBA-TIBA SENYAP DAN MENGANGKAT SEDIKIT BADAN 
DARI TEMPAT DUDUK DALAM KERETA"
*Boleh imagine tak , huhu
Maknanya
dia sedang cuba mengeluarkan angin dari dalam perut dia
dan cuba meng'kaver' bunyi tersebut 
walhal aku tauw yang akan denga jugak
sudahnya dia hanya mampu tersengih -_-"

7.Kalau dia buat
"TIBA-TIBA BUAT BAIK+SWEET2
 DI HUJUNG WAKTU DATING"
Maknanya
oke , aku paham yang aku akan ditinggalkan 
sekejap lepas waktu dating tu.
sama ada dia nak pegy gym ke futsal ke 
lepak-lepak ke tapi berkelakuan baik di hujung waktu dating tu
adalah salah satu cara dia nak bodek nak kua dan ktorg takkan mcg

8.Kalau dia buat
"TIBA-TIBA CAMPAK WALLET DEPAN AKU"
Maknanya
Tujuan dia yang sebenar buat mcm tu 
untuk memberitahu yang dompet dia dah koyak rabak
dan perlukan yang baru.
*kadang-kadang aku campak je lagi jauh
LALALALALALLALALA~

9.Kalau dia buat 
"MENGELOH DAN CAKAP NAK KOREK BIJI MATA DIA SENDIRI"
Maknanya
dia bengang apabila dituduh melihat perempuan lain
oleh aku. hahah. perkara mcm ni memang selalu jadi 
walau di mana-mana pun kami berada. 
yela,dah alasannya tengok botol kicap.
siapa la yang nak caye kan , 
pdahal ade perempuan tengah susun botol kicap tu.huh!

oke lah! sebenarnya banyak lagi yang ada.
tapi ni je yang mampu taip.haha
maaflah kalau tak suka,
boleh tekan je tanda pangkah kat hujung tu.haa
motif entry kali ni,tak ade pon.
memang suka-suka je.ngah takde keje nak buat.
ampun maaf dipinta semua :)

everytime i want to give up on him,there's always
something inside telling me to give it time.









Tuesday, 14 May 2013

kepercayaan :')

assalamualaikum w.b.t 

bila mana aku meletakkan sepenuh kepercayaan terhadap kau , 
saat tu bermula hidup kau tanpa aku mengambil kira tentang apa-apa urusan harian kau :')

kepercayaan.
tu yang setiap pasangan nak kan.
aku susah nak percaya orang
lebih-lebih lagi org yang aku syg
yea , terlalu susah .
walaupun usia perhubungan dah melebihi tiga tahun
bagi aku sesuatu jangka masa bukan jadi ukuran
kenapa susah nak percaya?
sebab percaya akan buat aku terluka
sebab percaya akan buata aku menangis 
sebab percaya aku akan diperbodohkan
sebab percaya aku akan ditipu 
banyak lagi sebab percaya boleh menyebabkan beberapa hal lain berlaku.

ayat kat atas tu , status aku kat pesbuk .
keluarnya statement tu sebab dea meminta untuk dipercayai.
dea sayangkan aku sgt , yea itu aku pasti.
tapi untuk mempercayai dea , tak mudah .
dea sayang aku , tapi aku lebih kenal diri aku 

aku tak nak bg kepercayaan aku kat dea,
sebab aku tauw yang aku takkan kisah dah pasal hidup dea.
yea, itu yang kepercayaan yang akan aku serah 
K E B E B A S A N
kebebasan dalam hidup dea tanpa aku hiraukan apa-apa lagi.
aku taknak bende tu jadi tapi dea dah menta untuk kali yang keberapa entah.
mulai malam ni , apa yang kau nak itu lah yang kau akan dapat sayang
kebebasan hidup kau tanpa aku perlu mengaturnya
kebebasan hidup kau tanpa aku perlu mengambil kira
maaf sayang , aku tak terdaya melawan kemahuan kau 
aku nak kau bahagia dengan pilihan kau sendiri.
itu sahaja :')

Monday, 13 May 2013

ketawa lah :)

assalamualaikum w.b.t
oke , hari ni ada sedikit info 
mengenai K E T A W A
sebagai seorang yang kuat ketawa
bila aku terpandang satu artikel 
dalam majalah yang aku baca
semasa menunggu giliran di klinik
mesti lah aku nak baca kan . 
so , let me share with yall ya .
TAJUK :
 IMPAK KETAWA PADA BIOLOGI TUBUH
*salin bulat-bulat ni, haha

tahukah anda, manfaat ketawa 100 kali atau lebih 
sama dengan anda melakukan senaman aerobik selama 10 minit.
Jadi ketawa sebenarnya bukan sekadar menghidupkan emosi
tetapi kesannya lebih dari itu.
mengubah biologi tubuh secara sementara dan 
meningkatkan tahap kesihatan.
ketawa memberi kesan kepada :

OTOT 
ketawa mencetuskan rangsangan pada
bahagian utama otak dan tubuh.

PARU-PARU
otot dada dan diafragna akan mengecut
memaksa udara keluar daripada paru-paru
melalui saluran pernafasan dan larinks.
Peti suara anda akan bergetar dan mengeluarkan 
bunyi haha atau hoho

MATA
mata akan mengalirkan air mata

JANTUNG
kadar deguoan jantung dan tekanan
darah akan meningkat ekoran permintaan terhadap
oksigen yang tinggi untuk dibekalkan kepada
 paru-paru dan organ tubuh yang lain

HORMON
ketawa juga merembeskan endorfin,
hormon yang sama dihasilkan sewaktu bersenam.
selain itu,ketawa juga 'menekan' penghasilan
hormon kortisol yang sering dikaitkan 
dengan kemurungan dan kelesuan

oke ! habes dah . 
so , jangan lupa untuk ceria-ceriakan harimu :D
katawa lah , stress-stress ni banyak kesan buruknya.
You Dont Have To Show Your Sadness Dear. 
chillaxxx dude! 
LIVE WHILE WE'RE YOUNG



Sunday, 12 May 2013

fuhhh ~

assalamualaikum w.b.t
entry kali ni saje nak cerita-cerita.haha
sebenarnya tadi lepas solat maghrib,
 ibu minta buatkan milo panas.
den tekedek-tekedek la aku pegy ke dapo belakang.
masa tu gelap la kan sebab tak switch on lampu lagi .
T I B A - T I B A
aku nampak ade satu benda ni,
bentuk dea lonjong + bulat = penjong
mcm tegolek-golek kat lantai
*pdahal statik je objek tersebut.
imaginasi tu penting kasi dramatik.
lepastu berubungkus pulak tu dengan kaen batek.
Dengan perasaan berdebarnya dan aku tak berniat bukak lampu
*tatauw pasaipa -.-
dalam hati ni
"eish , takkan bby kot. sape pulak buang kat sini"
dengan slow motion dan berdebarnya.
aku sepak objek tersebut.
Ya Allah , berdebar gila masa tu .
Sekali rupanya .
c e m p e d a k 
fuhhhh ~ hilang segala debaran . haha

Friday, 10 May 2013

HE IS ME :')

Assalamualaikum w.b.t 
macam biasa , masa-masa kosong ni 
try nak berblog-ING.
petang tadi mcm biasa jugak , 
jumpa jembalang jambang kesayangan aku tu :')
tajuk kali ni HE IS ME .
*hmm , well .
Hidup berpasangan untuk student tak mudah .
apa sekali pon yang ada pada pasangan kau , 
itu lah yang orang sekeliling akan cuba kaitkan dengan kau.
tu lah sebabnya kenapa he is me.
tak tahu lah pulak kalau korang rase salah kan.
itu pendapat masing-masing lah ye :D
em , result atai dah kua 10/5 hari tu
dan untuk aku akan tiba harinya 28/5 nanti .
Alhamdulillah , He pass with flying colours .
Yea , keputusan dye memang meningkat dari sebelum ni.
even tak DL , dea tunjukkan peningkatan
CONGRATULATION ATAI! 
*hmm , bukan apa  . 
aku ta suka ada mulut-mulut sumbang bercakap.
contohnya:
"tu la asyik bercinta je"
"ko asyik sibuk dengan awex,mane sempat nak blaja"
tak sedap la kan denga org cakap-cakap macam tu. 
Now bila keputusan dah kelua and its getting better ,
at least , orang takde lah cakap mcm tu dah .*hopefully
since form three ktorang bersaing,
even UPSR dye kalah :-p
haha , gurau . kalah 1A je pun .
Mase tingkatan 3 , result PMR ktorang sama. 
Naek SPM dea menang.
Bila kat IPT , even aku poli dea uitm 
tapi still jugak nak jadi yang terbaik untuk diri masing-masing.
Even bercinta pun,bila dalam hal-hal macam ni 
kite kene fikir pasal future.
mana la tahu kalau jodoh dengan orang lain,
diri kita dah siap sedia dah nak menghadapi
 kehidupan dengan ilmu yang ada, kann ?
aku bukan golongan yang bijak pandai,
tapi aku tahu aku perlukan bekalan untuk masa akan datang.
keputusan aku untuk sem 2 , memang menurun dari sem 1 punya
tapi bukan salah bercinta pon. 
sebab masa aku sem 1 , aku dating-dating jugak 
tapi keputusan boleh tahan la.
Bila naik sem 2 , aku main-main . leka dengan result sem lepas .
tak study betol-betol .
sekali, pheuwwwww ~ jatuh ! 
hahahahahah . *pengajaran.
hasil dari eksperimen aku sendiri
secara teknikalnya , boleh nak bercinta selagi kau tahu
mana arah hidup kau untuk kau bawa.
Sekarang tengah tunggu sem 3 punya result. 
berserah dan doa je yang mampu. 
atai dah lepas mcm tu pun syukur pada Allah. 

Thats all fer this entry and last word from me ,
 good luck guys in your study,love and life .
LIVE WHILE WE'RE YOUNG


Dear Ezha , congrats again dear for your result .
Ibu selalu pesan kat saya, 
Garisan cinta dan cita-cita kena selari.
Dua-dua kita kene kejar sayang.
Jadikan pengajaran apa yang jadi kat saya,
Result awak naekkan lagi k. 
Kite tengok sem depan.huahuahua
Saya praktikal lah :-p .
takpelah , nanti belajar rajin-rajin agy k.
jangan nak sosial-sosial sangat . hahah
even mcm mana pun awak
awak sentiasa jadi yang tebaik kat mata saya :')




 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon