BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 30 April 2013

KERJA GILA BABE !



harharhar ! ni cerita untuk di kenang-kenang kan .
semalam , tanggal 29th April 2013.
siapa pernah sampai mall kat situ ?
ala , yang
MALAYSIA'S FIRST ECO MALL 
hahaha , memang eco sangat lah . sebab mall ni takde ekong pon.
cuma ada dua buah kalau tak silap kipas besa yang mencanak kat atas
 dan angin sepoi sepoi macam takde bahasa mat  -.-'
ada apa dalam mall tu ? 
biasa la , wayang,bowling,kedai-kedai yang tak seberapa agy.
baru bukak lah mall ni , tapi Versus kat sini lah.
tu je lah yang advance siket ade kat space u8 ni
ape kene mgene aku dengan mall ni ?
ni la nak cite ni , haha . *gelak jap eh
semalam , ktorg ade paper engineering mathematic 3
susah ke senang ke , blakang cite lah cik kak oi . 
nak menanges aer mate duyong pon tak dapat aku nak betolkan jawapan aku tu kan.
ktorang balek lepas exam , petang tu nak g study untok next paper pulak.
Before ktorg nak gerak ke library , housemate aku pegy la pejabat apartment ni untuk menjelaskan segala pembayaran bil air yang tertunggak .
Jeng! jeng! jeng! 
time ni la bermulanya kisah dea .ktorang diberitahu bahawa 
BEKALAN AIR AKAN DIPOTONG
hahahah , kene potong sebab owner rumah ni tak baya maintenance . 
puih ! saket pulak hati kite ni kan . 
lepas tu , ktorg pon malas nak pk . ktorg gerak je la g library sebab tok guru dah menunggu ,
study-study-study-study-study
diskas-diskas-diskas-diskas-diskas
Tingggggg ! 
jam dah kol 5 lbeh , chapter 6 pon dah settle . 
Fuhh , Alhamdulillah selesai siket masaalah .
Sebelum balik rumah ktorang makan kat kedai OPAH !
Makan sambel diskas pasal isu air yang melanda ni , ktorang amek keputusan untuk stay kat surau berhampiran sementara menunggu bayaran dijelaskan dan bekalan air disambungkan semula. habes je makan , ktorg g balek rumah bawak barang yang patut dan bergerak ke SURAU AS-SAKEENAH
UNFORTUNATELY ,
elok je ktorang amek wudu' untuk solat asar,bekalan air kat surau tu dimatikan jugak oleh siak dekat situ . tatw lah pasaipa . membe-membe aku pon dah pneng pale ,
 dengan math td jawab susah nak mati,
besok ade paper circuit,
bekalan air takde,
duit pun nyawa-nyawa ikan,
hujan lebat masa tu+naik moto je pulak
ktorang pon dah nak beserah dudok je rumah , tapi aku mang tak tahan a melekit dea .
rimas mat ! aku dudok-dudok kat surau tu mintak petunjuk pada yang Maha Esa
ALHAMDULILLAH :'D
terpikir nak ke space u8 yang berada di lokasi belakang aprtment ktorang. 
Lepas tu apa jadi ? apa lagi ! 
MAAANNNDIIILAHHHHHH .
hahahaha , pertama kali dalam hidup aku pegy mall dengan baju tdo dan selebet+sakai masuk situ hanya untuk mandi !
hahaha , kau hado ? pengalaman tu weyyy , 
mahal tak dapat nak beli kat mana-mana mahu pun zalora.com.my :')
tapi ada hikmah , aku pegy sana 
indahnya rumah Allah tu .. 
kalau korang tak pegy mall tu memang tak rugi , tapi kalau tak pegy surau situ .
memang rugy sangat-sangat


ada hikmah di setiap kejadian , aku dapat pegy surau ni sebab bekalan air kat rumah dipotong . kalau tak sampai bebila pon aku takkan penah masok . Dalam surau ni , bunyi air mengalir tenang gila.*memang sesuai untuk yang stress . Try pegy kalau tak caye. :D

fuhhh , panjang pulak kan entry kali ni.
stop sampai sini la k . 
A lots of thanx sebab sudi baca bebelan cerita seorang pelajar ni 
TAPI ! 
For my housemate,please keep reading this entry 
because i have something to say for you guys 


UNTIL WE MEET AGAIN :')


Jutaan,ribuan,ratusan,puluhan,belasan dan perpuluhan terima kaseh dekat korang semua untuk satu tahun ni jadi housemate budak gomok ni ha .
Terima kasih yang tak terhingga budi baek tolong menolong ajar-ajar semua.
Allah sahaja yang dapat balas semua,
Halalkan yang terlebih-terkurang-berlebi-lebih
ambik barang ke,bercakap ke,bergurau semua ya.
Doakan semua berjaya dalam LI pada sem akan datang dengan jayanya.
*Mintak-mintak takde repeat untuk sem 3 kan.

0 taip komen anda :):

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon