BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 17 May 2013

bahasa si atai .

assalamualaikum w.b.t
hari ni nak merepek sikit pasal 
buah hati pengarang jantung hempedu limpa buah pinggang saya ni 
*ecewah ! 
BAHASA SI ATAI.
well , saje-saje nak kongsi cara atai bercinta . haha
mane la tuw same dengan partner,abang,ayah ataupun atuk korang.huu
em ! lelaki jarang kan berterus terang.suka kias-kias.
Tapi kalau dah faham dengan pasangan,
in shaa Allah,
macam mana dye kias pun mesti boleh faham punya!

sebagai contoh kiasan yang atai selalu buat atau cakap .

1.Kalau dia cakap 
 "KO SOSIAL YE MEK"
  Maknanya 
 dia tengah tak suka tengok aku melayan lelaki lain,
sama ada komen-komen atau apa cara sekali pon 
walaupun dalam laman sosial.
dan dia cuba berlagak tenang dengan mengeluarkan statement mcm tu.

2.Kalau dia cakap
"TAK NAK LAH BENDE NI,BUKAN CANTIK PON"
Maknanya
dialog ni dia selalu cakap bila 
dia ternampak something yang dia suka dan nak beli.
tapi,bila dia teringat yang dia nak belikan something untuk aku
mesti dia cakap mcm tu.
supaya duit tu dia boleh belanja ape yang aku nak
hmm , memang sweet . tapi   
*aku tak brape suka sgt dialog ni*

3.Kalau dia cakap
"KAN SAYA CAKAP CANTIK JE"
Maknanya
bende tu takde lah nampak cantik sangat dekat mata dia
mcm ala-ala je.dia cakap suka terbahagi kepada dua.
pertama,suka sangat-sangat.
kedua,suka yang biasa-biasa tak teruja pon
kalau dialog di atas terkeluar maknanya , suka yang kedua lah
*selalu jadi bila aku memperagakan baju baru -_-"

4.Kalau dia cakap
"PAKAI LA MCM NI-MCM NI"
Maknanya
aku kene usahakan something utntuk pakai mcm yang dia nak.
bila dia dah cakap memang betol la dia nak tgok
walaupun aku ni bambam -.-
*bende yang tak dapat di sangkal
lagipun , aku suka pakai apa yang dia suka.
ngade-ngade ? suka hati lah . haha

5.Kalau dia cakap
"JIMAT-JIMAT SIKIT SAYANG"
Maknanya
aku dah beli barang dengan terlalu boros
sampai dia kene marah kadang-kadang
dan dia tahu lah tu sebenanye dah lebih limit aku
yang bahawasanya aku takkan ada duit blanja lepas shopping
*tapi tak pernah jalan pon nasihat beliau (^.^)V

6.Kalau dia buat 
"TIBA-TIBA SENYAP DAN MENGANGKAT SEDIKIT BADAN 
DARI TEMPAT DUDUK DALAM KERETA"
*Boleh imagine tak , huhu
Maknanya
dia sedang cuba mengeluarkan angin dari dalam perut dia
dan cuba meng'kaver' bunyi tersebut 
walhal aku tauw yang akan denga jugak
sudahnya dia hanya mampu tersengih -_-"

7.Kalau dia buat
"TIBA-TIBA BUAT BAIK+SWEET2
 DI HUJUNG WAKTU DATING"
Maknanya
oke , aku paham yang aku akan ditinggalkan 
sekejap lepas waktu dating tu.
sama ada dia nak pegy gym ke futsal ke 
lepak-lepak ke tapi berkelakuan baik di hujung waktu dating tu
adalah salah satu cara dia nak bodek nak kua dan ktorg takkan mcg

8.Kalau dia buat
"TIBA-TIBA CAMPAK WALLET DEPAN AKU"
Maknanya
Tujuan dia yang sebenar buat mcm tu 
untuk memberitahu yang dompet dia dah koyak rabak
dan perlukan yang baru.
*kadang-kadang aku campak je lagi jauh
LALALALALALLALALA~

9.Kalau dia buat 
"MENGELOH DAN CAKAP NAK KOREK BIJI MATA DIA SENDIRI"
Maknanya
dia bengang apabila dituduh melihat perempuan lain
oleh aku. hahah. perkara mcm ni memang selalu jadi 
walau di mana-mana pun kami berada. 
yela,dah alasannya tengok botol kicap.
siapa la yang nak caye kan , 
pdahal ade perempuan tengah susun botol kicap tu.huh!

oke lah! sebenarnya banyak lagi yang ada.
tapi ni je yang mampu taip.haha
maaflah kalau tak suka,
boleh tekan je tanda pangkah kat hujung tu.haa
motif entry kali ni,tak ade pon.
memang suka-suka je.ngah takde keje nak buat.
ampun maaf dipinta semua :)

everytime i want to give up on him,there's always
something inside telling me to give it time.









0 taip komen anda :):

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon