BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 7 May 2013

#NW #SEDEPA KE SYURGA

assalamualaikum w.b.t
Now Watching : Sedepa Ke Syurga .
pernah tgok tak korang ? 
cerita kat ASTRO RIA ni .
Faham je la kalau astro kan ,
ulangan yang berapa puloh kali ntah . haha
oke , secara sinopsis cerita ni pasal ibu yang tak terima 
kekurangan anak dye yang bongkok ade bonggol kat blakang 
dengan muka dye mcm ade tande hitam siket la .
*sinopsis sangat
aku try search tapi gamba gagal ditemui -.-
Kes macam ni kadang-kadang ade jadi kat masyarakat sekeliling . 
You know why ? 
most of them yang ade anak-anak OKU ni 
rase malu dan tak dapat terima pun kehadiran diorang.
Tak sepatutnya kita buat macam tu.kan ?
Yang istimewa ni tak minta pon dilahirkan mcm tu sayang,
Allah jadikan dye macam tu , ade banyak hikmah.
untuk dea,untuk family tu sendiri.
Bukan beban tapi tu dugaan dan
Allah takkan uji hambanya lebih dari kemampuan

For short, aku adalah salah seorang yang diuji 
mempunyai seorang kakak yang istimewa.
Saket since 9 months agy ,but now dye berumur 
27 TAHUN .
 haha , yeaa . tua pada usia . tapi tak pada kelakuan .
Boleh berjalan untuk jarak yang tak jauh*
tak boleh bercakap selain satu perkataan ni *MAMA
tak pandai uruskan diri sendiri,makan kene suap,mandi pun kene mandikan.
Syukur pada Allah, parents aku didik ktorg 
supaya tidak mengasingkan dan layan dye mcm biasa.
Kadang-kadang ktorg jalan g tesco ke hypermarket ke,
ktorang tolak dye dengan wheelchair.
Cuma ! ade segelintir mata yang pandang macam ktorg mcm bwk alien.
 tak perlu kot nak pandang mcm tu sekali.
dye pon berhak hidup mcm aku hidup.
kadang-kadang aku bercakap sorang-sorang jugak dengan dye,
bercerita dengan dye mcm dye paham. 
even dye tak bersuara,tapi dye pandang mcm memahami sangat je. haha
well , since i met my mr.right.
terpikir jugak kalau dye tak leyh terima nak terima family yang ada 'special' ni kan.
Alhamdulillah , Allah permudah kan .
Dye oke je dengan Murni Dalila Binti Mustafar :D
oke lah , sampai sini je.
Just nak bagi pesanan
 supaya tidak mengasengkan dan menganggap orang istimewa ni mcm hina gila.
Diorang pun ciptaan Allah yang indah :') 
kakak saya :')





0 taip komen anda :):

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon