BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 9 May 2013

R E S D U N G

hola-helo cikebum-cikebum :D
haha , assalamualaikum .
*maaf jika annoying.haha
Tell you what guys ,
baru balek dari buat facial 
di salah sebuah salon di sungai besar.
Ini semua hasutan Muhamad Izharuddin .
huahuahua . no lah , 
sebenanye dah tiga empat hari kot asyik bad flu je.
so aku decide nak buat treatment resdung tu.
mane la tauw mauw kurang ke
fuhhhhh ~ pedih gila (o.o)
buat yang guna asap tuh .
owryteee , ada sikit information yang 
aku nak kongsikan pasal resdung ni 

bahasa mudah :
kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan 
hidung dan organ-organ lain
menjadi gatal dan menimbulakn ketidakelesaan


tanda-tanda 
Hidung selalu tersumbat
Lendir dari hidung dan tekak
 Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
Sakit tekak yang berpanjangan atau berulangan
 Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan


kesan-kesan
  Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
 Jangkitan otak
Sakit tekak yang kronik
 Jangkitan tulang muka
Menerukkan keadaan lelah
Berdengkur secara kronik
Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
 Alahan hidung
Selsema biasa yang melarat
 
oke , ni aku amek serbe siket je atau 
ini je yang ramai nak tauw kan
selanjutnya korang boleh la tgok kat link n
Banyak gila info kat sini. 
so now solat maghrib dulu kayh . dah 19:33 .
see ya !


0 taip komen anda :):

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon