BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 12 June 2013

bergantung harap


assalamualaikum w.b.t
hey there , lama tak mengupdate blog ni. 
kekangan masa ? no lah . free jea 
hari-hari rutin sama.
mengemas kemas berkemas sekemas kemasnya
*seriously,fulltime housewife bukan cita-cita aku.
salute la mana-mana ibu atau wife yang jadi housewife tu,
bukan senang.banyak gila keje kene buat-.-
oke , where should i start the story yea . 
hm , nampak kan gamba yang tertera diatas.
yup,exactly!that was my status.
ko terase ? serve you right .
aku tak kisah langsung kalau orang mintak tolong.
apa-apa yang aku boleh tolong,aku tolong wey.
tapi jangan lah sampai kau pijak kepala.
ini tak , time susah la ko nak ngaku sibling bagai.puih!
cukup dah aku merase semua tu.
But for this entry and the status , 
its not for my firends actually.
its about ayah .. hmm
haihh , baru aku tahu mane datangnya 
 sikap suka membantu orang yang suka pijak kepala aku ni.
yea , ayah . im so worry bowt him right now.
and same goes to my eldest sista .
because of what ?
because of these kind of people yang suka amek kesempatan.
it doesnt matter lah kau sibling ke , bff ke ,
 fbf ke *(facebook's friends) or ape ape jelah.
PLEASE STOP IT .
ko tauw tak ko sedang menyusahkan hati ramai pihak.
lemme begin ,
ayah aku seorang yang baik hati,sangat penyaba,penyayang,
tak kedekut dan selalu ditipu-.-
why ? sebab dye punya hati yang baik tu lah .
orang pijak pale , amek kesempatan , hiyyy .
satu hari tu,ayah dapat call dari makcik.
dia call pagi-pagi buta , den nanges nanges minta tolong kat ayah.
minta tolong supaya ayah datang shah alam dan dengar masalah dia.
disebabkan ayah memang selalu menjaga hati adik beradik dia.
*walaupun hati ayah TAK PERNAH dijaga
dia pergilah bertolak kesana.aku pon mamai masa ayah pegy tu. 
padahal,semalamnye ayah baru balik dari kampung.
memang macam tak jauh,tapi kalau dah usia lebih dari separuh abad. 
mestila dye penat memandu kan . sorang pulak tu .
ibu pulak kene keje.
hmm , aku bangun tdo mcm biase . 
"kemas kemas kemas kemas kemas"
pastu petang pun ibu balek.
ibu pon cite lah yang ayah pegi rumah makcik, 
sebab ada hal yang nak diuruskan.
di pendekkan cerita, 
makcik aku pinjam dekat along
berapa amountnya aku pon tak pasti.
dia pinjam untuk melabur kononnya dengan 
salah satu syarikat yang bagi dia offer dari mana ?
dekat mana lagi laman sosial paling popular tu , facebook -,-
dua orang makcik aku yang terlibat,
sorang jurutera dan sorang manager bank
*disini aku ingin menekankan bahawa 
aku tak berbangga dengan kerjaya dorang
tade kene mengena dengan aku pon
cuma , aku terpikir kenapa fikiran 
seorang jurutera dan seorang pengurus bank 
jadi begitu cetek untuk buat bende bende bodoh macam tu.
Ya Allah , bahana bertuhankan harta dalam hidup ni.
tak cukup dengan apa yang ada,di cekau nye sampai makan diri.
and ayah pergi ke rumah makcik pon tak dapat nak selesaikan apa-apa.
family aku bukan orang kaya,orang senang atau orang berada,
tapi untuk kebahagiaan kami in shaa Allah mencukupi.
ayah pergilah rumah makcik tu dengan dua orang lagi adik beradiknye.
mcm aku cakap tadi,memang tak dapat nak selesaikan apa-apa.
jumlah yang besa kalau tak silap aku,
kumpol la brape banyak adik beradik pon
tak jadi ape sayang
dan dia balik semula ke rumah kami pada petangnya 
walaupun tak menyelesaikan apa-apa,
aku ingat masalah tu boleh didiamkan je , ayah bercerita dengan ibu.
aku tak masok campo sekali sebb hati aku rase sakit sgt,
dorang tak penah pedulikan ayah,tapi bila susah.
ayah jugak yang di carikk ! huh ! 
den , tetiba hari ni ayah dapat call lagi.
drama yang same . ayah pergi lagi ke sana dengan harapan apa 
aku sendiri tak tahu.dia cuma tak boleh denga orang menghadapi kesusahan.
seboleh-bolehnya dia nak tolong walaupun dia tak terdaya.
tapi hari ni , aku risau ayah pergi sana.
along tu dah dua hari berturut-turut datang umah makcik.
anak mana yang tak risau , walaupun rasa geram tu menyelubungi
minta-minta ayah tak diapa-apa kan.
Allah , tolong selamatkan ayah kami :')

0 taip komen anda :):

 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon