BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

in progress to married , ,

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 21 July 2013

hati merajuk .


assalamualaikum w.b.t
hye peeps !
yeah , i'm not feeling well right now.
bad flu , fever , period pain , headache plus heartache
yeaa , H E A R T A C H E .
poor me right ? haha . no lah . i'm just fine . 
haih , yaaa ~ perhaps . i wish i'm just fine . 
hari sabtu hari tu , atai tolong cat rumah .
oh man ! mesti la seronok gila 
macam nak lari satu bangunan -_-
*oke , ayat saja nak dramatik*
meyh nak share gamba sikit , 
well ktorg ni memang pantang lepa sikit dengan kamera . 

if he is my brother , he will be my bestfriend too :)

being cruel doesnt mean i dont love him :p
he's wearing sarong and kupiah ayah




ini lah di antara gamba nya . haha 
annoying ? tak suka ?
WHO CARES ?
miahahahaha .
sabtu pagi tu sampai tengah hari tu mengecat je .
rencananya , petang tu nak keluar pergi cari baju raya la kan .
unfortunantely , aku demam teruk sampai tak boleh bangun .
lepas tu , tangguh la lagi plan nak beli baju raya tu .
aku rasa besok pagi mungkin aku dah oke kalau setakat nak g sg.besa 
pagi tu bangun bangun , tak berapa sihat pun lagi 
cergaskanla gak badan ni 
aku gigihkan la pergi mandi , iron baju nak keluar semua .
bila aku tgok fon yang dah beratus kali aku tekan untuk kejutkan atai.
message dari dia takde langsung .
langsung ok langsung 
hm , masa memula tu memang ngamuk sakan la . 
tapi lepas je dia dah bangun minta maaf semua tu. 
aku tak tahu kenapa hati aku merajuk sangat,
nak cakap marah tak macam marah,
sedih pun tak jugak,
geram ? ntah la ..
tak tauw nak cakap mcm mana .
until now , still lagi membeku je . 
mcg pun sepatah dua je la .
relay mana yang tak dilanda badai kan ? 
*ecewahh . haha
biarkan lah hati ni rehat dulu kan ?
kalau still ada untuk dia , ada la :')


Sunday, 7 July 2013

hey you ! hey you !

assalamualaikum w.b.t
Phuuuhhhhh ! bersawang blog ni . 
lame beno tak menghapdatenyea ,
ate , busy bebenau nye la sekaghang ni . tdo pon awei .
tak sempat nak jengah ke sini ha . 
ni ler baru ade mase sikit . tu pun jap lagi teman nak tdoq .

oke lah , cukup - cukup lah intro.haha
mana nak start ea ,
lame sgt tak update blog ni , sampai banyak sangat cerita .
tak tauw nak cerita yang mana satu .
lalalalalala~

Starting from 17.june.2013
aku jadi budak praktikal dekat 
HOSPITAL TANJUNG KARANG,SELANGOR
TADAAAAAAA !
there are soooo many people ask me , 
why hospital ? nursing ke ?
same mcm ibu ? takkan ko jadi doktor kott -.-
*apesal ? muka aku ni tak layak sangat ke nak amek medic ?*
choi punya mulut , sembur dengan deoderant baru kau tahu ya.
For those yang tak tahu , 
saya seorang pelajar jurusan
MEDICAL ELECTRONIC ENGINEERING.
where should i go instead of hospital ?
so , disinilah saya berada sekarang . 
doing my practical and staying with my parents 
and yea , this is my first time . duduk lama dengan parents .
 since secondary school , tak pernah duduk lama dekat rumah.
dari form one sampai form five stay kat hostel ,
den habes sekolah masuk PLKN .
tak sampai bape bulan , dah masuk POLI pulak . 
Hm , Practical ?
So far so good . 
its a new experience fer me . yeah , seriously .
Meninjau cara orang bekerja dalam bidang yang aku amek ni ,
Tambah ilmu , tak banyak sikit pon jadi lah . kan ?
*better than nothing.
nanti senang-senang aku masukkan cerita pasal machine kat hospital ni eh .
bergaul dengan orang baru , cara baru , pengurusan masa semua baru .
tapi ibu cakap , tu lah proses belajar.
kite kene sabar and try to adapt dengan semua benda.
"Dunia sekarang tiada pilihan , 
samaada kita bersaing atau di tinggalkan di belakang"
pejam celik pejam celik , besok dah masuk minggu ke empat dah 
and i have 16 weeks more to go , 
Its okay .
Since aku ta rasa lagi tekanan yang tinggi praktikal kat sini , 
everything will be fine , In Shaa Allah :)

 M.I.N.E

eh , tetiba ade pulak gamba dye ni kan ? haha 
well , i'm never forget about him <3
He is the ONLY one yang aku ada .
tempat mengeluh , mengadu , menangis , bercerita , berangan ,
bergaduh , bertepuk tampar dan bermacam ber lagi lah .
He Is Not My Everything But 
He Can Be Anything For Me :)
bila dah praktikal kat sini , semestinya la jauh .
tapi Alhamdulillah ,setakat ni semua berjalan lancar.
Tiap minggu dia balek . Dari hari khamis sampai ahad .
jadi , kami still dapat jumpa dan spend time sama-sama :D

oke , almost 10 pm .
ibu suruh ready nak tidur . tak dapat nak taip panjang panjang lagi .
ada masa aku update lagi. 
SELAMAT MALAM 








 
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon